Hogyan működik a szigetelés?

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan működik a szigetelés a nyáron, tudnunk kell, hogy működik általában. A hőszigetelés akadályt jelent a levegő házon belülre vagy kívülre történő szivárgásákor. Télen ez általában azt jelenti, hogy a meleg levegőt bent kell tartani, a hideg levegőt pedig ki. A szigetelés nyáron ugyanezt a munkát végzi, csak pont fordítva.

Szigetelés nyáron

A melegebb hónapokban a szigetelés bent tarthatja a hűvös levegőt, a meleget pedig kint. Természetesen a levegő még mindig távozhat nyílászárókon keresztül, amikor azok nyitva vannak, de a belső és külső falak közötti hőszigetelés hozzáadásával megakadályozhatjuk, hogy a levegő a falak nagy felületén keresztül szivárogjon.

Hogyan működik a szigetelés nyáron?

Ha meleg van, érdemes beindítani a légkondicionálót, hogy hűvös maradjon. Az otthona hűtése mindenképpen segíthet a meleg napokon, ám ez nem tart sokáig, ha a levegő kijuthat a házából. Ha a szabadban lévő forró levegő bejut az otthonába, akkor a légkondicionálóberendezésnek keményebben kell dolgoznia, hogy hűvös maradjon bent.

Minőségi hőszigetelés

Ha minőségi hőszigetelést használunk, akkor nem aggódni a hűvös levegő kijutása miatt. Minél jobban szigetelik otthonát, annál többet takaríthat meg az energiaköltségeken. A minőségi hőszigetelőanyagokon felül a szigetelő szakember szaktudása és igényessége is fontos szempont, ezért is nagyon fontos, hogy megbízható szakembert bízzon meg otthon hőszigetelésével.