Ismerje fel az elavult szigetelésre utaló jeleket!

Amennyiben úgy gondolja, hogy régi szigetelése már nem képes megvédeni otthonát a különböző környezeti tényezőktől, akkor érdemes elgondolkozni új szigetelőanyag telepítésén. Az új szigetelőanyag csendesebb, kényelmesebb és egészségesebb beltéri környezetet teremt, miközben alacsonyabb közüzemi számlákat is eredményez.

Magas az energiaszámla – elavult hőszigetelés

Ha fűtésének vagy klímaberendezésének szinte folyamatosan kell működnie kell a belső hőmérséklet állandósításának érdekében, vagy esetleg kiegészítő felszereléseket, például ventilátorokat, fűtőtesteket kell vásárolnia, akkor jó eséllyel otthona hőszigetelésével lehet probléma. Az ehhez hasonló problémák esetén mindenképp forduljon hőszigeteléssel foglalkozó szakemberhez kérdéseivel.

Huzat – Sérült hőszigetelés

Ha nagy nyomás vagy hőmérsékletkülönbség jelentkezik otthona körül, akár egy erősebb vihar, akár erős szél miatt, a külső levegő nagyobb eséllyel szivároghat be otthonába. Ha úgy érez huzatot, hogy nyílászárói zárva vannak, akkor a problémát valószínűleg a hőszigetelésében kell keresnie. Forduljon hőszigeteléssel foglalkozó szakemberhez, és derítsenek fényt régi hőszigetelése hibáira.

A zajos lakókörnyezet – Válasszon modern hőszigetelést!

Ha otthona közelében hangos szomszédok, forgalmas utak vagy más zajforrások vannak, akkor érdemes elgondolkodni egy jó minőségű, hangszigetelő hőszigetelésen. Az öreg, elavult szigetelések rosszul zárják a hangot, a modern szigetelések között azonban találhatunk már igen jó hangszigetelő típusokat is.